Jedz mało i chudnij

Wartościowa
dieta znaczy spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych proporcjach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zdrowej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i wiele innych warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów i szpinaku. Najlepiej
przyrządzanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier należy spożywać sporadycznie, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie wiedzie do efektywnego
odchudzania się. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
konsumując mało możemy czuć się syci,
naukowcy to opisali. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są ogromnie
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
zbilansowanej diety. Należy
spożywać produkty jak najmniej
przetworzone, bo wyłącznie takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
jakości, bo tylko wysoka standardgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : levitra
tania kamagra